Twój świąteczny self-care

21 grudnia, 2024

Grudzień to magia Świąt i szaleństwo przygotowań. Trudno jest złapać równowagę, kiedy żongluje się codziennymi obowiązkami, a w międzyczasie myśli o prezentach i porządkach. Podpowiadamy, co zrobić, gdy zamiast świątecznego błogostanu czujesz raczej przedświąteczną gorączkę. Przed Tobą kilka zasad świątecznego self-care od Teamu Naree:) 

1. Dbaj o siebie tak, jak dbasz o najdelikatniejsze ozdoby choinkowe.  

Twoje wnętrze jest równie delikatne, dlatego podejdź do niego z troską. Zatrzymaj się na chwilę, odetchnij głęboko i pozwól sobie na odpoczynek. 

2. Ustal priorytety jak listę świątecznych prezentów.

Pomyśl, co jest dla Ciebie naprawdę ważne w Święta – czas z bliskimi, ulubione tradycje, a może moment tylko dla siebie? Odpuść to, co mniej istotne i zrób miejsce na rzeczy, które dają Ci radość. 

3. Spraw sobie dziecinną przyjemność. 

Wróć do prostych radości – ubierania choinki, pieczenia pierniczków, jazdy na łyżwach. Te chwile potrafią przywołać prawdziwą świąteczną atmosferę i dziecięcy uśmiech.  

4. Wybierz komfort a la ulubiona zimowa piżama.  

W Święta łatwo zapomnieć, że wygoda też się liczy. Zajrzyj do naszych kolekcji comfy i basic, gdzie znajdziesz miękkie bluzy, ciepłe golfy i wygodne spodnie, które otulą Cię jak ulubiony koc w zimowy wieczór.  

Złap równowagę i ciesz się Świętami 

W Święta łatwo zapomnieć, że wygoda też się liczy. Zajrzyj do naszych kolekcji comfy i basic, gdzie znajdziesz miękkie bluzy, ciepłe golfy i wygodne spodnie, które otulą Cię jak ulubiony koc w zimowy wieczór.  

A skoro o pierniczkach mowa, mamy dla Ciebie przepis, który wypełni dom świątecznym aromatem i sprawi, że na chwilę zapomnisz o całym pośpiechu. To nasz sprawdzony comfort food, przetestowany przez Team Naree! 

Składniki: 

  • 3 szklanki mąki pszennej 
  • ¾ kostki masła 
  • ½ szklanki cukru drobnego 
  • 200 g płynnego miodu 
  • ½ szklanki śmietany 18% 
  • 4 żółtka 
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka kakao

Przyprawy: łyżka cynamonu, łyżeczka mielonego imbiru, po pół łyżeczki goździków, gałki muszkatołowej, pieprzu i kolendry. 

Sposób przygotowania: 

  1. Podgrzej miód z masłem i przyprawami, a następnie ostudź. 
  1. Wymieszaj śmietanę z sodą i połącz z mąką oraz żółtkami. 
  1. Dodaj płyn korzenny, zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na 10 godzin. 
  1. Rozwałkuj ciasto (6 mm grubości), wytnij pierniczki i piecz 12 minut w 170°C. 
  1. Dekoruj i ciesz się chwilą!

Smacznego i spokojnych Świąt! 🎄 

Przejdź do góry